Kød og fjerkræ

Sliders morgen, middag og aften

New York-sliders er trendy, og vi har den perfekt opskrift på sliders med oksesteak, bacon, æg og røget tomat.
af Carsten Kyster / Foto: Columbus Leth 15.04.2016
Opskrift på sliders

Uanset om du er vågnet med en glubende appetit eller vil byde aftenens gæster på en trendy lækkerbid, så er New York-sliders nok noget nær det hotteste, du kan lave. Det er sådan set bare små burgere, men de bliver lavet med de bedste råvarer og med sans for nye og spændende smagsvariationer. Vi har lavet en version af sliders med oksesteak, bacon, vagtel-chili-spejlæg og røget cherrytomat, som du både kan servere som morgen-, middags- og aftensmad. De kan laves på grillen om sommeren og i køkkenet om vinteren, og så er de bare både sjove og utroligt lækre. Se også: 3 gourmet-burgere du kan lave til sliders

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

New York-sliders med oksesteak, bacon, vagtel-chili-spejlæg og røget cherrytomat

4 personerDet skal du bruge til New York-sliders:
  • 100 cherrytomater
  • 1 dl ketchup
  • 1-2 tsk. røget paprika
  • salt
  • sort peber
  • 10 blade basilikum
  • 100 g bacon i skiver
  • 400 g oksekød til bøffer
  • 8 vagtelæg
  • 2 spsk. olie til stegning
  • chilipulver
  • 8 miniburgerboller/slidere
  • mayonnaise

​Prøv også: De lækreste brunch-muffins

Sådan laver du New York-sliders:

  1. Skær tomaterne i skiver, rør ketchup og røget paprika sammen, og smag til med salt og peber. Snit basilikummen fint, og vend den i.
  2. Halvér baconen, og steg den sprød på en pande, og læg derefter baconstykkerne på et stykke fedtsugende papir.
  3. Skær kødet ud i 8 små steaks, krydr dem godt med salt og sort peber, steg dem i 1 spsk. olie på panden ved høj varme i ca. 2 minutter på hver side.
  4. Spejl vagtelæggene i 1 spsk. olie på en pande ved middelvarme. Drys lidt drysset chilipulver over, når de er færdige. (Tip! Man kan med fordel skære et lille hul i skallen på vagtelæg og dernæst klippe æggene op med en lille saks. Hæld dem forsigtigt over i samme kop ét ad gangen, så de er klar til, du skal lave dine spejlæg. Hæld alle på panden på én gang, så bliver de færdige samtidig).
  5. Varm brødene på en brødrister eller i ovnen, og smør dem med mayonnaise.
  6. Byg 8 små slidere op med røget cherrytomat, bacon, bøf og vagtelæg. Servér straks.​

Lav sliders som del af en brunch-buffet